За сайта

Сайтът http://aedvil.eu/ съдържа:

Текстове на: приказки от цял свят; идеи за уроци, разкриващи синкретизма на народното творчество, открояващи приликите между българския и чуждия фолклор; книга “Оги-Огненото драконче”; текстове за създаване на компютърни игри за развиване мисловните умения на децата.

Образи на: природни забележителности; герб и знаме на държавата; костюми, танци, музикални инструменти, характерни за фолклора на народа, създал тези приказки; илюстрации.

Звукозаписи на: “Оги – Огненото драконче”; приказки; фолклорна музика от съответния регион.

Цели на сайта: Опознавайки бита и националната специфика, уважавайки другите народи, да ценим и обогатяваме своя роден език и култура. Развитие на мисловните умения, стимулиране на читателските и творчески способности на децата.

 

За да го има този сайт: 

Мариян Неделчев заплати името на сайта и кабелния интернет.

Пламен Флоров осигури хостинга и компютърната защита.

Даниел и Пламен Флорови програмират сайта.

Невена Колева от дизайнерско студио “Яйцата” нарисува логото на “Оги – Огненото драконче” и илюстрациите към първите  приключения на Оги.  Вижте първия вариант на “Оги и Ламята”- във формата на книга-игра, през погледа на худжничката:http://ogibooks.weebly.com

На Даниела Максимова, която илюстрира “Сладкодумко”, “Живото вълшебство”, “Ами ако…” и “Ябълка златна”, нарисува картите, с които играеха децата от “Театъра на детската фантазия”.

Благодря Ви сърдечно! 

Благодаря и на: 

Теодор Лихов и неговите колеги – от Дизайнерско студио “Яйцата”

Стефан Стефанов – начален учител, д-р на педагогическите науки

Елена Джелепова – тонрежисьор от БНТ

Павел Стефанов – д-р по музикознание, доцент по тонрежисура в Музикалната академия, преподавател в театралната и кино-академията, тонрежисьор на Софийския Малък градски театър – “Зад канала”.

Петя Стефанова – д-р по музикознание, Главен асистент в Русенския университет

Тоня и Димитър Риминчан – от “РИМЕЛ-инженеринг”.

 Тодор Ялъмов – за фотографиите му от Алтай

Благодаря на Боянка Корнажева, Катя Стойчева (доцент, д-р на психологическите науки) и Борис Минчев (професор, д-р на психологическите науки), които популяризират в България методите на Едуард де Боно за развитие на мисловните умения.

Благодаря на създателите на руските сайтове с народни приказки; на учените, писателите и издателите от Московското издателство “Наука”, работили над поредицата “Сказки и мифы народов востока”.

Ще се радвам ако и Вие се включите в създаването и и популяризирането на сайта  http://aedvil.eu/ .

 Всички материали в сайта са защитени от закона за авторското право и не може да се използват с цел печалба или в сайтове, в които се публикуват реклами.

Маргарита Йорданова Дюлгерова – автор на “Оги – Огненото драконче”, разказвач на приказките и редактор на сайта.

Към “Театър на детската фантазия“.

Към “Приказки от други народи“.