Снимки

“От вълшебните приказки, към опазване

живото вълшебство на родния край”

Звучаща изложба

Из документален запис от занятие на “Театъра на Детската фантазия”, проведено на 20.02.1985 г.

Ana-Tabakova_40

Ани Табакова – снимката е от 1985 година.

 Осем годишната Ани събира кураж и се включва в играта едва към края на приказката: Градът на майсторството е спасен, градините разцъфтяват отново.

Анна Табакова – Децата на Лебеда – с дълги воали – разстилат ги по езерото и то блещука през нощта. Когато добри хора влизат в градината, тичинките на цветята запявали песни и се образували хубави птици. Те разпервали криле и танцували весели танци.

М.Й. Дюлгерова – Цветята се превръщали в пеперуди и танцували?

Анна Табакова – Не! Не цветята! Тичинките! Изхвръкват, а по средата само една тичинка не излизала. Пръсвала се на много звезди и така наставала нощта.

М. Дюлгерова – Ах, че е хубаво! Звездите – тичинки в цветето на нощта!

Снимки от спектакъла, подготвен от малките балерини, ръководени от Венета Антонова – 1, 2, 3, 4, 5.

 b_6

Отзиви

“Изненадан и възхитен съм от резултатите на малките артисти (музиканти, художници и писатели). Синтез! Това е мечта на много възрастни. Тук е на лице.

Много ми се иска тази непринудена чувствителност да се запази у тях за цял живот. Сигурен съм, че ще бъдат щастливи!”  Георги Радулов – скулптор

“Като представител на зодия “овен” ви препоръчвам само едно: Напред! С главата през стената! Иначе нищо не става.” Драган Тенев – изкуствовед

 

“Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по-добри…” – Спомням си тези думи на поета Валери Петров винаги, когато децата създават нещо красиво. Но за да се случват такива чудеса са нужни сърцати педагози като Тодорка Дочева, Добринка Каракашева, Венета Антонова, Маргарита Хрисандова, Станимира Златева, Веселка Дойчинова, Виолета Радкова, Маньо Манев, Еберхард Унджиян.

Zl_`1

Станимира Златева сред учениците от 4 “а” клас на ОУ “П.К. Яворов”

Zl_2

 

Hr_1

Hr_2

Hr_3

Hr_4

Hr_5

 

Към документалните записи от Звучащата изложба.