Петлю герест златоперест

Петлю герест златоперест – Ж – 4:49 . Руска приказка, преразказана от Алексей Николаевич Толстой, преведена от Мария Грубешлиева

Активирайте звукозаписа. Той ще се отвори на отделен екран. От горния команден ред се върнете, за да разгледате илюстрациите.

Сайтът се ползва безплатно. Материалите в него са защитени от Закона за авторското право и не може да се ползват с цел печалба.

Котаракът свири на руски народен инструмент.  Можете ли да кажете, дали това е гусла или балалайка?

Помислете и кажете, първата и последната рисунка дали са илюстрации към приказката “Петлю герест златоперест” или към друга руска приказка, в която се разказва за петле, загубило гласа си или песента си?

Ако сте разгледали илюстрациите на първите пет руски народни приказки, сигурно разпознавате стила на художника Евгений Рачьов. Направете си албум с тези от неговите рисунки, които най-много харесвате. С търсачката Яндекс.ру можете да откриете негови илюстрации към още много руски приказки.

Към:  “Ряпата” ; “Къщурка” ; “Заювата къща” ; “Вълкът и седемте козлета” – руски приказки, преведени от Мария Грубешлиева и към “Украински приказки“, където ще видите още много илюстрации, сътворени от Е. Рачьов.

Към албум “Петлета

Към “Руски приказки, преведени от Мария Грубешлиева”

Към общия индекс “Приказки