01_31_Оръжия

 

 

Във всяка игра можеш да си измислиш, нарисуваш, омагьосаш само едно от оръжията, с които си свикнал. И само веднъж можеш да го използваш.

Имай предвид – употребата на сила може да ти навреди, вместо да ти донесе победа. Затова хубавичко помисли, преди да тръгнеш да сечеш глави, да нанизваш и пронизваш или да дръпнеш един хубав тупаник на коварния враг – дори и да си го заслужава…

Може да имаш силата и уменията, за да го победиш по този начин, но все пак – потърси и друго решение. Използвай някое от вълшебствата на Оги екипа:

 

Сито – наглед – нищо особено. С него майка ти пресява брашното, за да ти опече курабийки.

Какво е вълшебството му?

Ситото ще те предпази – да не затънеш в подвижните пясъци на фактите. Трябва бързо да отсееш златните зрънца. Да откриеш най-важното – това, което ще ти помогне да победиш.

 

Калейдоскоп – Вместо пъстри стъкълца в него се въртят фактите, от които зависи твоята победа. Калейдоскопът ще ти помогне да ги свържеш в една обща картина.

 

Кристална капка – може да ти покаже възможните пътища към победата – кои твои и чужди постъпки или решения те приближават към нея.

 

Шапка-невидимка – доста е по-различна от тази във вълшебните приказки. Ще скрие от врага мислите, целите, задачите, намеренията ти.

Ако смяташ, че никой не може да наднича в главата ти – грешиш. Дори и да мълчиш като риба, ти пак показваш чувствата си чрез мимиките и движенията на тялото си. Дори и да се преструваш на каменна статуя – пак чрез действията, чрез постъпките си, ти изразяваш отношение или издаваш намеренията си. Шапката-невидимка ще те направи напълно непроницаем и загадъчен.

 

Вълшебната лупа ще привлича вниманието ти към най-важните особености на предметите и явленията.

 

Огледалното човече РаПър – Помниш ли: Огледалце, огледалце от стената…”, е – ти няма да питаш: “Коя е най-хубавата на земята?”

РаПър ще ти помага да откриваш приликите и разликите между нещата.

         “Всеки гледа,но малцина виждат.” – обича да казва пъргавото човече, което много обича да танцува.

 

Инфоглед – С него ще търсиш нужната информация – дори и да е скрита сред ледено безмълвие или в огнени бездни.

 

Питанка – свирчица. Прилича на въпросителен знак. Засвири ли – превръща се в танцуващо змийче. Хипнотизира врага, кара го да изпее всичко, което замисля.

 

Чадър – може да ти покаже следствията и резултатите от действията ти. И да те предпази от тях, ако се наложи.

Вече знаеш, че всеки герой от Оги-екипа има свои вълшебства. Заслужиш ли приятелството му – неговите умения и вълшебни оръжия ще бъдат и твои.