Шахен

 

 

Ако звукозаписът не се чува добре на Вашия компютър, използвайте резервната връзка – кликнете върху заглавието: “Шахен и Киселият дъжд

“От вълшебните приказки, към опазване живото вълшебство на родния край”

Още приказки за киселинния дъжд

Любослав Веселинов Василев

iv_ljuboslav

Шахен и Киселият дъжд

Имало едно време на планета Сафари от съзвездието Медуза един принц – Шахен. Той бил още малко момче, когато най-великият предсказател на това съзвездие изчислил със своите компютри, че след 1000 години светлинни ще дойде Киселият дъжд.

Животът на тази планета си течал спокойно. Техниката се развивала много бързо, ала учените се страхували, от пристигането на най-злия враг на всички съзвездия.

Малкият принц пораснал и скоро се прочул като умен и смел. Той започнал да строи по-бърза совалка от кораба на Киселия дъжд. Великият предсказател дал малка, неизтощима батерия на принца.

  • Тя образува силово поле, пред което са безсилни всички зли сили. – рекъл мъдрецът.

Скоро Киселият дъжд дошъл в съзвездието Медуза. Той се забавил с унищожаването на другите планети и така принцът се подготвил да защитава родната Сафари.

Врагът успял да унищожи повече от половината живи организми, докато принцът го настигне и започне да обстрелва кораба му с електромагнитни оръдия. Шахен уцелил Киселия дъжд и с ракети, но пак нищо не му станало. Врагът се усмихвал злобно и отново връхлетял кораба на Шахен, но усмивката му замръзнала, щом се сблъскал със силовото поле и отлетял назад с кораба си.

Последната надежда на Шахен бил лазерът. Стрелял. Изстрелът преминал безпрепятствено бронята и подпалил резервоара. Корабът на Киселия дъжд избухнал. Така умрял врагът на Шахен.

Принцът се завърнал на родната планета. Живял дълго и щастливо. Населението на съзвездието Медуза се удвоило. Много години минали от битката с Киселия дъжд, но подвигът на Шахен не бил забравен.

 

Към предната приказка            Към следващата приказка

Към ТДФ – начало, индекс – документални записи, звучаща изложба, още истории, снимки, пано.