Албум – А-4

Швейцарски фолклорни костюми

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Идеи за урок

Задача за студентите – бъдещи педагози: След като разгледате двата албума с швейцарски фолклорни костюми, подберете от А-4 снимките, на които дрехите на жените приличат на фолклорния костюм на кукла от албум А-5.

По време на практиката си в началния курс, включете в урока няколко снимки от А-4 и няколко образа на кукли от А-5. Обяснете на децата, че Швейцария е държава, обединяваща области, които се наричат кантони. Играта е насочена към развиване на вниманието и наблюдателността на децата.

Подгответе първо образи за пример – разиграйте играта с друг Ваш колега – студент, като използвате костюми и кукли от друга държава.

В търсачката яндекс.ру има богат избор от снимки и рисунки, свързани с историята на фолклорните костюми по света. Можете да използвате “яндекс.ру”, “картинки”, “куклы”, “фольклорная одежда”.

Най-бързо можете да се подготвите, ако  изберете фолклорни костюми от сайта aedvil.eu.

Кой пръв ще намери куклата фея, която да развали магията, направена от палавото гномче или джудже? То е омагьосало бабите, каките, лелите на децата и те са забравили от кой кантон са. Да им помогнем да се върнат у дома! Но това може да направи само феята от техния роден край. Открийте я!

Тази задача ще затрудни децата, така че първо разиграйте играта със състудентите си.

Постарах се максимално да облекча работата на учителите. Подбрах кукли, снимки и музика за подобен урок – “Фея”.

 

Към идея за урок “Фея“.

Към “Швейцария“.

Към албум А-5 – Кукли със швейцарски фолклорни носии.

Към “Швейцарска музика и танци“.

Към “Швейцарски приказки“.

Към индекс “Фолклорни костюми“.

Към общия индекс “Приказки“.